Brdonoš Podlesí (62 km)

V Podlesí nedaleko Příbrami se koná tradiční hobby triatlon Brdonoš Podlesí. Plave se 200m v Kášově rybníku po délce jedním směrem, tedy bez zatáčení a tlačenice na bójkách. Na břehu je start i cíl, depo a zázemí závodu. Po plavání následuje cyklistika na lesním 4 km dlouhém okruhu. Ten muži jedou 5x, celkem 20km. A nakonec běh 3 km po okolních loukách.

Z Dobříše je to ke Kášově rybníku 21 km. Pak závodní okruh 5x4km a cesta zpět. Celkem 62 km.

Z Dobříše přes les na Rosovice, dál přes Pičín po silnici na Hluboš. V lese však ze silnice odbočte doleva U Křížku. Cesta lesem kolem vrchu Dráska nabízí klidné houpavé lesní cesty. Pojedete po turistické zelené cestě, po které vede i Svatojakubská cesta. Ta vás povede i kolem Výklenkové kapličky. Z lesa vyjedete u hájovny Skorotín. Polní cestou sjedete kolem 4 rybníků k silnici na Příbram, kterou podjedete a podél říčky Litavky dojedete do Trhových Dušníků. Tady se za dvěma rybníky, nedříve Spodní a pak Vrchní Sázka napojíte na cyklotrasu 302A. Asfalt záhy skončí a pojedete polní cestou kolem Litavky. Zde je několik míst na odpočinek a třeba i osvěžení v čisté říčce, hodí se zvláště cestou zpět. Nakonec najedete na asfaltku a odbočíte přes přejezd ke Kovohutím. Tady hned za parkovištěm vystoupáte krátkou stojku a dál po vrstevnici dojedete až ke Kášově rybníku.

Popis závodního okruhu od pořadatelů: Cyklistická část je koncipována do okruhu, který muži pojedou 5x a ženy 4x. Jedná se o lehký terén, prostě „brnkačka“. Za jízdy možno luštit křížovky.

V r. 2021 dal cyklistickou část triatlonu nejrychleji Jiří Zárybnický za 00:51:43.

GPX ke stažení (klikněte na odkaz pravou myší a zvolte Uložit odkaz jako…)

Cesta z Dobříše a jeden závodní okruh viz GPX – ano, na okruhu je ta špička
Rozcestí U Kříže
Výklenková kaplička
Podjezd pod silnicí Příbram-Hluboš
Cesta podél Litavky do Trhových Dušníků
Lávka přes Litavku
Vrchní Sázka
Trhové Dušníky – cyklotrasa 302A
Koupací místo u Litavky
Litavka
Triatlon Brdonoš 2021

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *