Na skok za Kalouníkem (15 km)

Tohle je kratší výlet do méně známého okolí. I když to zpočátku vypadá na asfalt, trať prověří v pár technicky obtížnějších úsecích jezdce. Vhodná pro starší děti nebo rodinný výlet.

Z Dobříše do Staré Huti kolem hřbitova a čističky. Za Hutí cestou ke Čtvrtému hamru, kde po starém mostě poprvé přejedete Kocábu. Dál mírně do kopce po louce a lesem. Včas odbočte na žlutou doprava. Tady je ten první techničtější úsek, cesta se vrací zpět ke Kocábě dolů zprvu hrbolatou cestou s kořeny a později úzkým úvozem. Možnost vyzkoušet wallride. Kocábu je možné přejet po lávce. Vede k ní cesta nivou pášem vysokých kopřiv. Po překonání říčky kousek do kopce, tady jsou dvě trochu prudší místa. Jakmile se cesta srovná, následuje další sjezd lesem až na křížení žluté a zelené Nad Kalouníkem. U Kalouníka se jmenuje místo s pár chatami v údolí. (pro tatínky: kalouník je člověk, který se zabývá výrobou nebo opravou kalhot)

Stojí za to si vyjet na vyhlídku na kraji lesa. Pokud sebou máte hbité cyklisty, nechte je sjet dolů k lávce a brodu. Je to kouzelné místo pro osvěžení v letním parku. Odsud už se můžete vydat na cestu zpět. Po žluté kolem evangelického hřbitova u Rybníků a dál směrem na St. Huť přes křižovatku Huťské sosny. Cesta vede mezi poli prakticky po rovině do části Malá Strana. Kolem nových domů sjedete z kopce, ale hned dole prudce bočíte doleva a podjedete pod dálnicí tzv. myší dírou k Huťskému rybníku. Podél vody kolem stavidla dojedete až pod dálniční most, pod kterým se vrátíte do St.Huti a dál pokračujete po asfaltu zpět na Dobříš.

Most u Čtvrtého hamru
Cesta lesem po žluté
Úvozem dolů ke Kocábě
Směrovka k lávce před Kocábu
Průjezd k lávce přes kopřivy
Lávka přes Kocábu
Pomník šikovného dřevorubce
Rozcestí Nad Kalouníkem
Kloboučník není kalouník!
Louka U Kalouníka
Lávka a brod U Kalouníka
Evangelický hřbitov v Rybníkách
Pohled na St.Huť z Malé Strany
Myší díra pod D4
Cesta kolem Huťského rybníku
Západ na Huťáku

GPX ke stažení (klikněte na odkaz pravou myší a zvolte Uložit odkaz jako…)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *