Brdmanův pařez (54 km)

Již několik let se z Dobříše jezdí závod Kola Beran Brdmanův pařez. Závodníci na MTB si mohou vybrat jeden okruh 27km nebo standardní závodní vzdálenost dvou okruhů 54 km.

Popis trati (zdroj www.brdman.cz): Trať okruhu závodu Vás povede od Vlašky okolo střelnice po asfaltu a šotolině, mine osadu Brodce, objede západně Kazatelnu a pak začne stoupat až pod Hradec, kde čeká terénní úsek ke Stožci na cca 11 km. Toto je jeden z nejoblíbenějších a také nejobávanějších úseků. Technický single-trek vede téměř po rovině po okraji Přírozdní rezervace Hradec, cesta je plná kamenů, kořenů a občas i padlých stromů. Ze Stožce trať pokračuje krátkým sjezdem směrem na Knížecí studánky, kdy ca po 500 m odbočí doleva, aby se připojila na cestu (kořenovku – červená turistická značka ) pod bývalou raketovou základnou. Pak závodníky čeká sjezd po Bezovce na křižovatku s asfaltkou, kde odbočíme doleva do údolí Černého potoka, kterým se dostaneme na asfaltku k rybníčku Hladovec a tam nás čeká poslední velké stoupání okruhu směrem k Bekovce. Zde odbočí trať doleva na Bekovku a znovu doleva vjede do lesa směrem k Voznici a připojí se na modrou turistickou značku okolo Charvátova rybníčka k oboře. Okolo plotu Obory až k zelené značce, která odbočuje do lesa směr Dobříš. Až vjedete na kraj lesa, zbývá už jen odbočit poslední kilometr na Vlašku. No a potom ještě to samé kolo podruhé.

Při závodě jsou k dispozici 2 občerstvovací stanice: na Vlašce a na Stožci. Mimo závod si musíte obstarat občerstvení vlastní.

V r. 2018 zajel nejlepší čas na dlouhé trati Jiří Záribnický 1:51:17, v ženách byla nejrychlejší Radka Ficová 2:37:44. Detaily k závodu na stránkách Brdman Adventure: www.brdman.cz

GPX ke stažení (klikněte na odkaz pravou myší a zvolte Uložit odkaz jako…)


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *